Αλλαγές σε όλους τους χώρους με την εφαρμογή της “πατητής” τσιμεντοκονίαςΟ σύγχρονος σχεδιασμός στις κατοικίες πλέον δεν ακολουθεί κάποιους ξεκάθαρους κανόνες.

Η γενική όμως απαίτηση για ενιαίες επιφάνειες χωρίς πολλούς αρμούς που συντηρούνται εύκολα ήταν πάντοτε  ζητούμενο.

Μια επιπρόσθετη απαίτηση είναι η αναζήτηση του μη τυποποιημένου έως και μοναδικού αισθητικού αποτελέσματος – τεχνοτροπίας που να ανταποκρίνεται στις προσωπικές αισθητικές απαιτήσεις του χρήστη του  χώρου.

 

Δεδομένων  των αλλαγών που έχουν προκύψει στο σύγχρονο σχεδιασμό  των επιφανειών προκύπτει πλέον η ανάγκη για συστήματα επικαλύψεων-επιστρώσεων που μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε ενιαίες επιφάνειες με τους λιγότερους δυνατούς αρμούς.

Επιπλέον η ανάγκη για τη συγκόλληση αυτών των επιστρώσεων πάνω σε υφιστάμενες επικαλύψεις όπως κεραμικά πλακίδια, ξύλο, μέταλλο, κατασκευές ξηράς δόμησης δημιούργησε την απαίτηση ανάπτυξης συστημάτων δομικών υλικών που να συνδυάζουν αφενός την τυποποίηση και αφετέρου το μη τυποποιημένο τελικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα διακοσμητικών οικοδομικών υλικών  του συστήματος PLANOCOLOR με τις απεριόριστες δυνατότητες σε χρωματικούς συνδυασμούς και τεχνοτροπίες, μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε επιφάνειες απέριττες και “ευέλικτες”  ως προς την εμφάνιση που θα επιλέξουμε να αποδώσουμε στο χώρο, είτε αυτό είναι το σαλόνι, το γραφείο, το μπάνιο, η κουζίνα σε κάποιο σπίτι είτε είναι χώρος με βαριά χρήση όπως εξωτερικά δάπεδα, θερμοπρόσοψη, έπιπλο ή ακόμη και πισίνα.

Επιπλέον η ευκολία στην εφαρμογή και η δυνατότητα επικάλυψης υφιστάμενων επιφανειών πχ με κεραμικά πλακίδια χωρίς να απαιτείται αποξήλωση μας επιτρέπουν να αλλάξουμε εύκολα την όψη και τη μορφή του χώρου με μειωμένο κόστος και γρήγορο χρόνο παράδοσης.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

◆  Μικρό πάχος. Η εφαρμογή της “πατητής” τσιμεντοκονίας PLANOCOLOR γίνεται σε πάχος 3-4 χιλιοστών σε δάπεδο  και 2-3.  χιλιοστών σε τοίχο. Αυτό αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα κυρίως σε εφαρμογές ανακαινίσεων.

◆  Υψηλές μηχανικές αντοχές.  Ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι οι υψηλές αντοχές τόσο σε θλίψη όσο και σε εφελκυσμό που καθιστούν τις “πατητές” τσιμεντοκονίες PLANOCOLOR κατάλληλες ακόμη και για δάπεδα εξωτερικών χώρων, ενδοδαπέδια  θέρμανση, σκάλες ακόμη και βιομηχανικά δάπεδα.

◆  Πλήθος  χρωμάτων και τεχνοτροπιών. Από, λεία υφή σε έπιπλα και δάπεδα εσωτερικών χώρων, μέχρι αδρή “χωριάτικη” υφή σε εξοχικές κατοικίες ή εξωτερικά δάπεδα, οι  διαφορετικοί τύποι “πατητής” μας επιτρέπουν να δημιουργούμε τεχνοτροπίες ανάλογα με τις απαιτήσεις,  σε κάθε τύπο επιφάνειας.

Η τυποποίηση με χρωστικές βασισμένες σε χρωματολόγιο  RAL για να  μπορούν να συνδυάζονται με  κουφώματα ή εν γένει βιομηχανικά υλικά κάνει πιο εύκολη την επιλογή απόχρωσης.

Επιπλέον με το νέο μη τυποποιημένο χρωματολόγιο με αποχρώσεις εκτός κωδικοποίησης RAL παρέχεται και  η δυνατότητα δημιουργίας παστέλ αποχρώσεων που διαμορφώνονται εύκολα από τον επαγγελματία εφαρμοστή  με ανάμιξη χρωστικών.

◆ Δυνατότητα εφαρμογής σε υφιστάμενες επιφάνειες όπως:

➀ κεραμικά πλακίδια

➁ ξύλο

➂ γυψοσανίδα

➃  κόντρα πλακέ είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες επικαλύψεις που μπορούμε να επενδύσουμε με τις “πατητές” τσιμεντοκονίες PLANOCOLOR CEMENT.

Η χρήση του κατάλληλου ασταριού μας επιτρέπει την  εφαρμογή και πάνω σε πιο “ιδιαίτερα” υποστρώματα όπως θερμαντικά σώματα, τζάμι, βαφές, πορσελάνινα είδη υγιεινής.

◆  Βερνίκια προστασίας για κάθε χρήση. Είτε θέλουμε σατινέ τελείωμα, είτε ματ εμφάνιση είτε ακόμη και ιδιαίτερα γυαλιστερή όψη υπάρχει σε κάθε περίπτωση το κατάλληλο υλικό επιφανειακής προστασίας.

Επιπλέον όλα τα  βερνίκια του PLANOCOLOR  SYSTEM πλην αυτού της πισίνας, δεν περιέχουν διαλύτες με αποτέλεσμα να μπορούμε να τα εφαρμόσουμε ακόμη και σε χώρους κλειστούς που βρίσκονται σε λειτουργία με παρουσία ανθρώπων μετά από 24-48 ώρες από την ολοκλήρωση της εφαρμογής της “πατητής”

pdficon